flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залучив НАБУ третьою особою у справі за позовом Розенблата до Ситника через залучення до оперативно-розшукової діяльності працівників ФБР

08 лютого 2018, 16:03

Відбулося підготовче судове засідання у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до Директора  Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, Служби безпеки України. Під час засідання було розглянуто клопотання представника НАБУ про вступ Бюро у справу у якості третьої особи. Суд заслухав позицію сторін і оголосив рішення: залучити НАБУ до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Наразі суд оголосив перерву у підготовчому засіданні. Наступне засідання відбудеться 1 березня.

Як відомо, позивач просить суд визнати протиправними дії Директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до Закону України «Про міжнародні договори». Також Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

За повідомленням прес-служби суду