flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для громадян

04 жовтня 2021, 16:05

Повідомляємо, що з 05 жовтня 2021 року починають функціонувати окремі підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - ЄСІТС), а саме підсистеми «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв’язку.

Запуск вказаних підсистем ЄСІТС зокрема передбачає можливість подання до суду позовних заяв, заяв та клопотань засобами електронного зв’язку за допомогою вищезазначених підсистем ЄСІТС, які в подальшому необхідно роздрукувати та передати головуючому судді для розгляду справи у паперовому вигляді.

Однак, на даний час має місце вкрай незадовільне забезпечення Кіровського районного суду м. Кіровограда матеріальними ресурсами, в тому числі папером та картриджами для принтерів.

Так із необхідних для нормальної роботи канцелярій суду 35 картриджів для принтерів, здійснюється заправка лише 7 одиниць на місяць, що є вкрай недостатньо. Папір в необхідному обсязі в Кіровському районному суді м. Кіровограда також відсутній.

Тому, Кіровський районний суд м. Кіровограда не має можливості роздруковувати в паперовій формі, для передачі головуючому судді для розгляду справи, подані до суду за допомогою підсистем ЄСІТС позовні заяви, заяви та клопотання.

На підставі викладеного, Кіровський районний суд м. Кіровограда наполегливо просить подавати документи до суду у паперовій формі до вирішення проблем з неналежним фінансуванням.